VOORSTELLING

Photo
Resy Packolet, verantwoordelijke van het opvangcentrum is bereikbaar op het nummer : 03/666.96.18 of 0495/24.57.08

 

 

 

't POEZENNESTJE IS GEEN ASIEL MAAR EEN OPVANG- ADOPTIECENTRUM VOOR ZWERFPOEZEN.

BENT U GEINTERESSEERD IN EEN VAN ONZE KATTEN, NEEM DAN TELEFONISCH KONTAKT MET ONS OP VOOR MEER INFO OF EEN AFSPRAAK...


Onze doelstelling: Zoveel mogelijk dierenleed te voorkomen of te verhelpen
 
  

In ‘t Poezennestje worden zwerfpoezen opgevangen. Meestal betreft het dieren die ergens gedropt werden om allerlei reden: Omdat het baasje ze moe was, op reis ging of verhuisde, echtscheiding, allergie, de komst van een baby… het zijn allemaal zaken waarvan de poes het slachtoffer wordt. Niet in het minst omdat men naliet de poes te laten steriliseren. (De kittens worden dan meestal ergens achter gelaten met de moederpoes) Het zijn zeker geen aristokatten die hier op adem komen, maar ze zijn wel allemaal mensvriendelijk en dankbaar dat ze geholpen worden. Vaak komen ze in erbarmelijke staat toe, vol haarklitten, ondervoed, verwaarloosd en soms ook mishandeld. Deze poezen worden door ons liefdevol opgevangen. Ze worden allemaal ontwormd, ingeënt en daarna gesteriliseerd. Eerst gaan ze tien dagen in quarantaine. Wanneer ze volledig in orde zijn komen ze in ’t Poezennestje terecht waar ze wachten op een nieuw baasje. Het opvangcentrum is altijd overbezet zodat we vaak een wachtlijst hebben, maar achtergelaten dieren krijgen wel voorrang. Omdat we het belangrijk vinden dat mens en dier elkaar aanvoelen, hebben we met de mensen die een poes willen adopteren, steeds een uitgebreid gesprek, zodat we hun motivatie kennen en weten waar het dier terecht zal komen.

 

Sommige katten verblijven hier redelijk lang, maar uiteindelijk vindt elk dier wel een nieuw baasje.

Het grote verschil met een asiel is dat de katten in ’t Poezennestje meer aandacht krijgen in een huiselijke sfeer.


Photo
Photo
Photo
Nog belangrijker is dat hier geen gezonde dieren worden ingeslapen !


Mensen die een jonge poes bij ons adopteren, moeten deze laten steriliseren en of castreren op de geschikte leeftijd. Daarom plaatsen we onze beschermelingen steeds met een contract waarin deze verplichting opgenomen is.

 

Photo
Photo


De totaal verwilderde zwervers  kunnen niet meer in een gezin geplaatst worden. Ze worden met een vangkooi gevangen en gesteriliseerd of gecastreerd. Deze poezen blijven een viertal dagen gehospitaliseerd in ’t Poezennestje, daarna worden ze terug in hun vertrouwde omgeving gezet.

De verwilderde poezen worden niet aan hun lot overgelaten. Op sommige plaatsen worden ze gevoed door de omwoners en waar dat niet het geval is, zoals in de Antwerpse haven, zorgt een team van vrijwilligers ervoor dat ze voldoende voedsel krijgen.


Photo
Photo
Er worden tevens houten slaaphokjes geplaatst die overtrokken zijn met roofing, zodat de poezen toch enige bescherming hebben tegen regen en wind. Het stro dat er wordt ingelegd wordt regelmatig vervangen zodat ze steeds een warm en proper onderkomen hebben.
Dit alles vraagt veel werk en kost veel geld. Zonder uw steun kunnen we dit niet verwezenlijken. Uw hulp, bijvoorbeeld in de vorm van katteneten, is dan ook van harte welkom.


Photo
Photo
Martine Prenen, meter van het Poezennestje...

 

Wij zamelen onder andere geld in door een stand met tombola en de verkoop van zelfgemaakte spulletjes op dorpsdagen en markten.

 
Namens ons en de vele zwerfpoesjes: HARTELIJK DANK.


OPENINGSUREN:

maandag t/m vrijdag: na telefonische afspraak

zaterdag : doorlopend geopend van 13.00 tot 17.00 uur

zondag: GESLOTEN

 

REKENINGNUMMER:

IBAN: BE37 7340 2774 3928

BIC: KREDBEBB
Logon